Demongrottan av Chugong

Demongrottan av Chugong

Rebecka tipsar om en koreansk webserie som nu kommer i serieformat. Här tvingas människor slåss mot monster för sin överlevnad när magiska portaler öppnas mot en ny, ond värld!

Jorden är hotad! Genom magiska portaler försöker en ondare värld ta sig ut och för att stänga portalerna måste Jägarsamfundet besegra demonerna och bossen som finns där.

Jinwoo Sung är jägare av rang E, den lägsta rangen i hela Jägarsamfundet. Den svagaste av alla, fullkomligt talanglös. Trots detta fortsätter han att följa med på raider mot magiska demoner för människornas överlevnad, med livet som insats. Med en syster som snart börjar på universitetet, en mamma på sjukhus och utan annan utbildning har han inget val.

I första delen av Solo Leveling-serien ger sig Jinwoo in i vad som till en början verkar vara en enkel raid. Men när bossen är besegrad öppnar sig en ny portal som tar dem vidare till en djupare grotta, Demongrottan. Där stöter de på en boss mäktigare än vad någon av dem tidigare träffat. Nu kommer Jinwoos krafter verkligen sättas på prov. Och kommer han komma levande därifrån?

Solo Leveling är en koreansk webserie som startade 2018. Den har nått en miljonpublik världen över och en animerad tv-serie är planerad till 2023. Här har den samlats ihop och redigerats till bokform i serieformat. För den manga- och spelvane kommer man snabbt in i handlingen och tempot. Det är ett spännande och actionfyllt äventyr med en del våld, blod och död.

Rekommenderad av Rebecka Horn

Solo leveling 1 Demongrottan / Dubu (Redice Studio) ; original story: Chugong ; översättning och textning: Tove Lindholm.

Demongrottan av Chugong

Språk