Disablotet på valborg av Madeleine Bäck

Disablotet på valborg av Madeleine Bäck

Christina tipsar om en ny lättläst serie för dig som gillar att bli skrämd!

Detta är en helt ny serie för barn i mellanstadieåldern som gillar att bli skrämda! Serien heter De seende och när man har läst boken förstår man varför. En annan sak är att den är lättläst, väldigt korta kapitel, svartvita illustrationer gjorda av Robert Vallmark och man kommer snabbt in i hemskheterna. 

Tvillingsyskonen Albin och Lucia flyttar med sin familj från Stockholm till den lilla orten Disaberg. Lucia är inte alls intresserad av att flytta från Stockholm och alla kompisar, men mamma Carmen har fått nytt jobb och mamma Ella kommer att få mer plats för att jobba med sin konst. Albin är överlycklig för flytten, för nu kommer han att komma undan mobbarna på förra skolan och att han äntligen kommer få ett eget rum. 

De blir snabbt inbjudna till valborgsfirandet av sin nya granne Siv, en gammal tant med väldigt kalla ögon enligt Lucia, som tycker det är något skumt med Siv... För det är något speciellt med att fira valborg i detta samhälle. Alla måste vara där! När firandet går av stapeln visar det sig att alla bär otäcka masker över ansiktet, som om det inte vore någonting. Kommunens chef Jemma hälsar alla välkomna till firandet och börjar prata om att välkomna vårens ljus och att stänga till om mörkret, för på valborg smyger det okända nära. Alla samlas i en stor ring, hand i hand och Jemma börjar ropa ut frågor som Disaborna svarar på. Helt plötsligt spricker marken och ingen verkar lägga märke till detta mer än Lucia. Vad är det som sker i denna lilla ort långt inne i den djupa skogen? 

Rekommenderad av Christina Viklund 

Disablotet på valborg av Madeleine Bäck

Språk