Drömväsen av Lena Ollmark

Drömväsen av Lena Ollmark

Ulrika har läst del två i en spännande rysarserie, som passar dig som är 10-12 år

Jag skrev om Strykpojken, första delen i serien Nattlandet här i september 2021. Andra delen kom i november förra året och heter Drömväsen.

Tess har slutat att drömma mardrömmar. I första boken blev hennes bästa vän Elle påkörd av en bil och dog. Elles förra pojkvän André var också med vid olyckan och Tess och André blev nära vänner efter allt hemskt som hände. Tidigare tålde de inte varandra. Tess drömde hela tiden om Elle och att det var något som hon ville varna Tess för. André hade också mardrömmar och han såg ofta en kille med huva i drömmarna.

Nu har Tess fått många nya vänner och inser efter ett tag att hon har tagit Elles plats. Nu är Tess den som får umgås med de populäraste tjejerna i klassen och blir hembjuden till Hedda. Heddas familj bor i en stor lyxig villa och där träffas de tjejerna som Elle umgicks med tidigare. För första gången i sitt liv har Tess också blivit kär, i André.

Hon vågar inte berätta för André hur hon känner för de har inte umgåtts så mycket på senaste tiden. Det känns inte som att han känner likadant. Dessutom börjar en spökhistoria sprida sig. Den handlar om en mardröm där barn försvinner. Det talas om Nattlandet som Tess känner igen från sina mardrömmar. När ett rykte säger att det är Tess fel att mardrömmen kommit tillbaka blir hon både arg och orolig.

Så en dag är Tess lillebror Oscar borta. Först då inser hon att hon varit både blind och döv. Varför tog hon inte honom på allvar när Oscar berättade att han drömde mardrömmar och var livrädd. Han kom allt oftare och ville sova i Tess säng om nätterna.

André och Tess måste tillbaka. Tillsammans måste de tillbaka in i drömmarna och Nattlandet innan det är för sent!

Andra delen är också spännande, läskig och otäck. Passar om du tycker om att bli riktigt skrämd och det kan vara bra att läsa Strykpojken först. Nu återstår den tredje och sista boken i serien, vi får hoppas att det inte dröjer för länge innan den ges ut.

Rekommenderas av Ulrika Tennberg

Drömväsen va Lena Ollmark

Språk