Du får vara hund av Lise Indahl

Du får vara hund av Lise Indahl

Trots att kärlek ofta är ljuvligt och härligt så är det inte alltid så lätt. Vad ska man till exempel göra när den man är kär i inte vet att man finns? Eller när den man är kär i plötsligt frågar chans? Eller när man tycker att hundar är bättre än killar men kompisen inte håller med?

Du får vara hund innehåller tre mysiga och till viss del dråpliga berättelser om kärlek.

I första berättelsen är Cissi och Elli kära i samma kille, i Janni Serrano vars ansikte är skapt så att det ser ut som att han ler hela tiden. De tycker båda att det är väldigt praktiskt att vara kär i samma kille. Då kan man följa råden om hur man fångar sin kärlek tillsammans med någon.

I den andra berättelsen träffar vi Frans som mest tar tid på Agnes i smyg. Han vet hur lång tid det tar för henne att äta en knäckemacka och det bästa han vet är att höra hennes skratt. Men Frans tappar det fullständigt när Agnes ger honom en lapp med världens viktigaste fråga. Vad gör man egentligen när man är ihop?

Och så Ester som är trött på sin bästis Moa som ständigt byter den hon är kär i och där Ester inte förstår vad Moa ser i sina kärleksobjekt. Hundar är ju mycket bättre!

Boken är bubblande som en nyöppnad läsk och riktigt mysig och ingenting går som det ska. För så är det ju med kärlek, det kan vara bubblande mysigt, men det är nästan aldrig bara lätt.

Passar för barn mellan 9-1 2 år.  

Rekommenderas av Rebecka Horn

 

Du får vara hund: tre berättelser om kärlek, av Lise Indahl

Språk