Efter det som hände av Åsa Ringdahl

Efter det som hände av Åsa Ringdahl

Vänskap och kärlek under gymnasiets sista år

Efter det som hände av Åsa Ringdahl är en uppföljare till Det handlar om oss. Jag har inte riktigt bestämt mig om man måste läsa Det handlar om oss först. Men så här, det skadar inte att läsa dem i ordning, men det funkar nog ändå. Fast jag tror att man kommer vilja läsa båda, så varför inte göra rätt från början.

Boken har två berättarröster, Simon och Fanny. Båda är med i först boken, men då är det deras kompisar Johan och Malin som är huvudpersoner.

Boken börjar på höstlovet, sista året på gymnasiet och Simon är på väg hem till sin flickvän Amanda. Planen är att de ska bo själva hemma hos Simon hela lovet. Men så blir det inte, när Simon kommer för att hämta henne säger hon att hon vill ta en paus. Simon fattar inget, vad är ens en paus? Han känner sig sviken och ledsen. Dessutom bråkar hans kompisar Johan och Lukas, så de tre kan inte umgås som förr, allt suger.

Fanny är en av Simons äldsta kompisar, de bor dessutom grannar och hänger ofta hemma hos varandra. Fanny har blivit dumpad av sin kille via sms och hon har inte kommit över honom än. Det räcker att hon ser honom så kommer alla känslorna tillbaka igen.

Men sista dagen på lovet märker hon att Simon är ensam hemma och de bestämmer sig för att ta en fika. Allt är först som vanligt, men slutar med att de har sex och att Fanny mer eller mindre rusar därifrån. Fanny och Sinom vet knappt varför det hände, men de vet att de definitivt ville. Fast hur fortsätter man att vara kompisar efter något sådant. Simon vet inte om han varit otrogen mot Amanda eller inte. Det som hände mellan dem gör att de glider längre och längre ifrån varandra och på var sitt håll går de runt och mår pissigt.

Efter det som hände är en riktigt bra bok om vänskap, kärlek och sex som kan vara riktigt jobbigt och alldeles, alldeles underbart!   

Jennie Elmén

Vill du reservera boken, klicka på bilden

 

Språk