Farbröder av Teresa Glad

Farbröder av Teresa Glad

Camilla rekommenderar en bok som man blir varm och glad i hjärtat av.

Jag har valt att rekommendera en barn- och ungdomsbok som har gjort mig lite varm och glad i hjärtat. Passande nog heter författaren Glad i efternamn, Teresa i förnamn.

Boken är klassad som en faktabok och den handlar om något så vanligt – eller ovanligt – som farbröder. Titeln är med andra ord ”Farbröder” med text och bild av Teresa Glad.

Den här boken läser man på tio minuter, men det är tio gripande minuter. Alla har vi varit små, även farbröder. Författaren har porträtterat 9 riktiga farbröder i korta ömsinta berättelser och träffsäkra illustrationer. Deras drömmar som barn, upplevelser, hemskheter och hur detta kan ha format dem som vuxna. Vilka val gjorde de? Och hur blev livet som det blev?

Jag tycker att den här boken är ganska vacker, men samtidigt sorglig. Män kan ofta tvingas in i en roll de inte känner sig bekväma med. Den känslan var väldigt uttalad när jag läste boken. Och även att livet ibland inte blir som man har tänkt sig; det bara rullar på utan att man vet varför. Det är en allåldersbok, en bok om våra liv, om de val vi gör och annat som bara blir. Läs den om du har tio minuter över!

Rekommenderad av Camilla Bellmyr

Farbröder av Teresa Glad

Språk