För vuxna

För vuxna

Vi på Biblioteken i Varberg vill att alla föräldrar och barn ska känna sig välkomna hit.

Kom med barn i alla åldrar till Biblioteken i Varberg! Det är helt okej att äta mellanmål hos oss (ej i sagorummet på stadsbiblioteket) och på alla bibliotek finns stora toaletter med skötbord. På stadsbiblioteket finns även en särskild barnvagnsparkering och möjlighet att värma barnmat i caféet. Vi har en mängd aktiviteter för barn både på stadsbiblioteket och på våra lokalbibliotek, titta gärna i vår kalender för att se vad som är på gång.

Äppelhyllan

Äppelhyllan är en plats i biblioteket där barn och ungdomar kan hitta medier som kan läsas med ögon, öron eller fingertoppar. Alla barn är olika och läser på olika sätt, därför finns Äppelhyllan. På Äppelhyllan hittar du böcker för och om barn och ungdomar med funktionsnedsättning, och deras vuxna. Böcker som väcker läsglädje, men också ger stöd, information och inspiration till dig som är vuxen.

Legimus

Har ett barn i din närhet en läsnedsättning på grund av synnedsättning, dyslexi, ADHD eller annan funktionsvariation, finns det möjlighet att lyssna på böcker via Legimus. Legimus är Myndigheten för tillgängliga mediers (MTM) bibliotek. På deras hemsida kan man söka efter och låna böcker. Böckerna kan laddas ner eller lyssnas på strömmande på dator, mobiltelefon eller surfplatta. Inloggningsuppgifter och hjälp att komma igång får du på ditt närmaste bibliotek. Vill du låna punktskriftsböcker kontaktas Legimus direkt. Länk till Legimus.

Många språk

På biblioteken kan du låna böcker på flera olika språk, fråga personalen på biblioteket om du vill veta mer eller inte hittar det språk du söker. Vi har också böcker på Sveriges nationella minoritetsspråk; finska, samiska, romani chib, jiddisch och meänkieli.

Språk