I ett annat universum än ditt av Pär Sahlin

I ett annat universum än ditt av Pär Sahlin

Med hög igenkänning tar Pär Sahlin upp teman som vänskap, kärlek, familj, mobbing, identitet och att våga stå upp för sig själv

Det här är fortsättningen på boken I väntan på mitt ovanliga liv. Silas är 13 år och förälskad i Narin som bor i samma hus. Där bor också Viggo, som mobbar men har blivit snäll nu.

Med hög igenkänning tar Pär Sahlin upp teman som vänskap, kärlek, familj, mobbing, identitet och att våga stå upp för sig själv.

Silas och Narin är ihop. Det trodde de inte för tre månader sedan. Nu står de i köket och lagar falafel och pussas. Det är mitten av december och Narin planerar en decemberfest. Silas är inte lika med på noterna, han tycker inte att han kan dansa. På hemvägen från Narin möter Silas sin gamla mobbare Viggo i hissen. Numera är han snäll – inte hela tiden – men det är bättre än förut. När Silas kommer hem osar det bränt i hela lägenheten. Pappa har bränt vid maten och skyller lite på Silas, för Silas är bättre än sin pappa på att laga mat.

Silas ska gå och få tandställning. Hur kommer det bli att kyssa Narin nu? I väntrummet träffar han Ellsa (med två ll) som har tandställning och säger att det är helt okej, det är till och med lite inne i Hollywood med ”räls”.

De är lite olika Silas och Narin. I skolan får de uppdraget att skriva ett tal om ett ämne som de brinner för som de ska redovisa inför klassen. Det gillar Narin jättemycket, men Silas blir vettskrämd. Hur ska det gå att stå inför folk och prata? Silas syster Zico blir erbjuden att spela i ett annat lag än det Silas och Zicos pappa är tränare i. Ska hon välja att byta lag?

Så kommer dagen för talet. Hur ska det gå? Och har Silas verkligen uppfattat ämnet han pratar om rätt? Vilken hjälte han är, Silas! Läs den varma berättelsen som innehåller vänskap, familjerelationer, kärlek, och att våga.

Rekommenderas av Ylva Lyshag

I ett annat universum än ditt av Pär Sahlin

Språk