Jobbiga tjejer av av Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson

Jobbiga tjejer av av Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson

Ylva tipsar om uppföljaren till Fula tjejer. Denna gång är det en anlagd brand som behöver klaras upp

Det här är nummer två i en trilogi av böcker och det här är uppföljaren till Fula tjejer. Där gick Jasmine, Eleni och Tilde ihop för att stoppa det taskiga instagramkontot Fula Tjejer. Böckerna är en bra spegling av skolan och tjafset som blir, tycker jag.

Boken börjar med att Eleni står utanför Abbes hus. En gång var hon intresserad av honom, men sedan visade det sig det att han låg bakom ett kränkande instagaramkonto. Abbe fick byta skola, men nu är han tillbaka igen. Sedan tjejerna avslöjade vem som låg bakom det taskiga kontot har killarna blivit mer och mer aggressiva. Tilde tycker att man knappt kan säga Hej innan killarna tycker att man tar för mycket plats. Nu ska de ha ett projekt om jämställdhet i skolan. Det uppskattas av tjejerna men inte av killarna…

Alla är lite chockade av att gympasalen på Frejaskolan har brunnit ner. Det är dessutom en anlagd brand, kommer de fram till. Men vem bränner ner en hel gympasal?

Eleni råkar vara ute och vara nära gympasalen med sin hund alldeles innan branden börjar och någon har tagit ett kort på henne och lagt ut på Gnestas konto på Facebook. Genast börjar rykten florera. Hon får hjälp av sin pappa att försvara sig på Facebook.

På skolan har de uppmärksammat vad som har hänt på Gnestakontot. Genast går killarna igång och attackerar Eleni. Hemma hos Tilde frågar hon sin brorsa om polisen förhört honom eftersom han var med i laget som var de sista som tränade innan branden startade. Till slut bestämmer sig Eleni, Tilde och Jasmine för att sanningen behöver komma fram.

Rekommenderas av Ylva Lyshag

 

Språk