Mulle Meck bygger en elbil av George Johansson och Jens Ahlbom

Mulle Meck bygger en elbil av George Johansson och Jens Ahlbom

Det är dags för Mulle Meck och boxern Buffa att bygga en ny bil. Denna gång får han hjälp av sina vänner att bygga en elbil.

 Det har kommit många böcker om Mulle Meck. De första kom 1993-96, sedan gjordes några dataspel och sedan 2006 har det kommit berättelser, småbarnsböcker och faktaböcker i en jämn ström.

 I år kom Mulle Meck bygger en elbil och den är precis så lagom pedagogisk och mysig som de första böckerna var. Den riktar sig till alla "laddade mini-ingenjörer" och passar egentligen bra ganska högt upp i åldrarna.

 Mulle inser att hans bil börjar bli gammal och bestämmer sig för att bygga en ny. En tyst, med mjuk gång och inga avgaser. Han inser att han måste ta hjälp av sina vänner i Djupforsen. För en elbil kräver fler och andra delar än en vanlig bil. Det behövs både en dator och batterier och solfångare på taket. Till sist får Mulle montera de vanliga bildelarna, innan han och Buffa slutligen kan ge sig ut på upptäcktsfärd med den nya bilen.

 Och även om det är lite sorgset att se den gamla älskade bilen ställas undan för att ge plats för den nya, så är det i slutändan också spännande med all ny teknik och nya uppfinningar. 

Rekommenderas av Sofia Grubbström

 

Mulle Meck bygger en elbil av George Johansson och Jens Ahlbom

Språk