När allt förändras och Det som inte får hända av Emma Frey-Skøtt

När allt förändras och Det som inte får hända av Emma Frey-Skøtt

Två böcker om samma händelse ur olika perspektiv

Emma Frey-Skøtt har skrivit två böcker om Leni och Moa. I När allt förändras är Leni den som berättar och i Det som inte får hända så berättar Moa. Böckerna berättar om samma jobbiga händelse i korta kapitel med inte så många ord.

I första boken, När allt förändras så berättar alltså Leni. Hon är ihop med världens finaste kille, David. Hon kan inte fatta att hon har turen att få vara med honom. Hon har världens bästa kompis i Moa och hon tänker att de alltid kommer att vara det. Hon har precis börjat i gymnasiet och livet är ganska bra. Det enda är att hon känner sig ful och kantig tillsammans med Moa, det är hon som är den vackra tycker Leni. Dessutom tycker hon att David har börjat att bete sig märkligt och det har Moa också.

I andra boken får Moa berätta om det som hände när allt förändrades mellan henne och Leni. Moa har det jobbigt, hennes mamma är jättesjuk och kommer att dö, hon trivs inte i sin nya gymnasieklass och killen hon tyckte var jättefin blev ihop med hennes bästa kompis. Moa tycker inte det är konstigt att David valde Leni. Moa tycker att Leni är den vackra och att hon bleknar vid hennes sida.

Det är viktigt att läsa böckerna i rätt ordning. Det som inte får hända förklarar det som hände i första boken och vi som läser förstår att det finns flera sanningar i en historia. Det vore spännande att läsa Davids version av det som hände.    

Jennie Elmén

Vill du reservera böckerna, klicka på bilderna

När allt förändras av Emma Frey-Skøtt

 

Det som inte får hända av Emma Frey-Skøtt

Språk