Rysarnoveller i höstmörkret

Rysarnoveller i höstmörkret

Snart är november månad slut och har man inte fått nog av skräck kommer här tips på två böcker som innehåller ruskiga berättelser.

Parasiten och 11 andra rysare innehåller 12 korta berättelser skrivna av Petter Lidbeck. Det är barn som har huvudrollerna och det är de som råkar ut för det oväntade och läskiga. Vi träffar bland annat på en pappa som inte kan sluta skratta, mattelektionen som går helt fel, det avklippta fingret i kaffepaketet och katten som försvinner. En del berättelser är mer läskiga, andra lite mindre läskiga. De passar utmärkt som högläsning då de är både lättlästa och korta!

Parasiten : och 11 andra rysare / Petter Lidbeck.

Parasiten och 11 andra rysare av Petter Lidbeck

Här är ytterligare en bok som består av ett antal korta rysare. Stackars lilla nalle är skriven av Susanna Lönnqvist och består av 12 rysare. Författaren utgår oftast från en vardagssituation, något vi känner igen oss i, för att föra in oss i en mer osäker känsla av att det inte står rätt till. Ju längre vi kommer in i novellerna, desto mer kalla kårar för oss som läser… De innehåller övernaturligheter, magi och förvandlingar. Första rysaren Stackars lilla nalle får flickan en nalle hon inte känner igen, men som börjar bli mer och mer närgången. I Stjärnfallet åker Cassi med hela sin familj till tivoli. Snart förstår vi som läser att det bara är Cassi som ser vissa saker, som flickan med de glittrande tänderna och de långa flätorna. Även denna bok passar som högläsning för att få den rätta kusliga stämningen!

Stackars lilla nalle : och andra rysare / Susanna Lönnqvist.

Stackars lilla nalle och andra rysare av Susanna Lönnqvist

Samla ihop ett gäng kompisar, släck ner, använd ficklampa och läs högt för varandra och se vem som är mest lättskrämd!

Rekommenderad av Christina Viklund

Språk