Saker man inte vill veta av Nicola Yoon

Saker man inte vill veta av Nicola Yoon

Sofia tipsar om denna sockersöta bok med både dans och övernaturliga krafter

Evie Thomas brukade vara en romantisk dagdrömmare. Men det var förut. Sedan hennes pappas otrohet och föräldrarnas skilsmässa har hon förlorat all tro på romantik.

Samma dag som hon rensar ut sina kärleksromaner ur bokhyllan, drabbas hon dessutom av en förbannelse. När par kysser varandra ser hon för sin inre syn hur förhållandet börjar och hur det kommer sluta.

I sitt försök att bryta förbannelsen kommer hon till dansstudion La Brea Dance. Där blir hon inskriven på en danskurs och hopparad med X. En glödhet, smart, snäll blivande rockstjärna i hennes ålder. De två tar på sig att ställa upp i en danstävling tillsammans, för att rädda studion från konkurs. Om Evie inte vetat något om kärlek hade hon såklart fallit handlöst. Men synerna har lärt henne att all kärlek slutar i sorg. Och vem vill frivilligt utsätta sig för något sådant?

Den här boken är en gullig blandning av humor och livsvisdom. Den får en att vilja ta vara på den tid man har och leva livet fullt ut. Samtidigt är det en sockersöt high school roman med alla de rätta klyshorna. Det är den snygga kaxiga killen, det är det obligatoriska kompisgänget som riskerar att splittras efter skolavslutningen. Den snygga storasystern som byter pojkvän varannan månad. Pappan som förtvivlat försöker återfå Evies förtroende med mera med mera.

 Inte minst den lite speciella dansläraren Fifi. Som besitter ett närmast episkt självförtroende. Jag avslutar med mitt personliga favoritcitat:

”Några kommer vara klumpiga som nyfödda bläckfiskar men mot slutet ni blir bättre. Ni ska få se, jag är fantastisk lärare.”

Rekommenderas av Sofia Grubbström

Språk