Sjön som saknade botten av Mikael Bengtsson

Sjön som saknade botten av Mikael Bengtsson

Ulrika tipsar om ett spännande undervattensäventyr

Sjön som saknade botten av Mikael Bengtsson

Sivan är nästan sex och ett halvt år gammal. Hon är hos sin farmor Rut som kan allt och har massor att berätta. Rut har en stuga på landet och där brukar Sivan bo på somrarna. En dag hittar Sivan något som låter konstigt och som står i vägen för henne. Då berättar farmor att det är en dykarklocka. En gång använde man klockan för att hissa ner en gubbe i sjön som skulle se efter om sjön var bottenlös. Han hittade inte botten säger farmor. Sivan och farmor gör i ordning allt för att kunna åka ned i sjön med dykarklockan. När Sivan ska säga till farmor att de kan åka på expedition så har farmor somnat i trädgårdsstolen. Vågar hon åka ned själv…?

Ett riktigt undervattensäventyr med massor av olika djur som Sivan får syn på. En stör, en räka, en bläckfisk och djupare och djupare åker hon ned i sjön. Hon får hjälp till slut av ett riktigt stort djur, kan du gissa vad för djur?

Spännande bok med otroligt fina bilder där nere i djupet av sjön. Passar bra för dig som gillar äventyr, lite läskigt och framförallt spänning! Rekommenderas varmt i sensommarvärmen…

Rekommenderas av Ulrika Tennberg

Sjön som saknade botten av Mikael Bengtsson

Språk