Småkrypskrisen av Camilla Ceder

Småkrypskrisen av Camilla Ceder

Ulrika tipsar om Småkrypskrisen, andra delen i serien om Fardus och Malte.

Nu kommer del två i serien om Fardus & Malte och den heter Småkrypskrisen. Jag skrev om den första delen Papegojkaoset här i april 2021.

Fardus och Malte är kompisar och går i samma klass. Fröken berättar om en ny arbetsuppgift som alla i klassen ska göra och delar ut listor över namn på olika arbetsplatser. Eleverna ska besöka en arbetsplats, intervjua någon som jobbar där och sen skriva om det. Varken Fardus eller Malte tycker att det finns några roliga jobb med på listan. Dagen därpå har fröken ett förslag; Fardus och Malte ska göra en intervju på en tidning som heter Våra små djur.

Fardus pappa och hennes lillkusin följer med när de ska gå till tidningslokalen eller redaktionen som det heter. Det visar sig att det ligger i ett vanligt hus och redaktören är lite speciell. Han jobbar ensam där och allt är rörigt runtomkring. När Fardus och Malte får läsa ett exemplar av en tidning tycker båda två att den är tråkigt skriven. Inga bilder i färg och allt handlar bara om insekter.

Fardus och Malte har inget emot att ge lite tips till redaktören som lider av ett problem. Kanske kan de hjälpa honom att göra tidningen både roligare och bättre?

Liksom den första boken är del två rolig, spännande och lättläst. Hanna Granlund har återigen gjort de fina bilderna.

Kanske blir det en tredje bok i serien? Vi hoppas på det!

Rekommenderas av Ulrika Tennberg

 

Småkrypskrisen av Camilla Ceder

Språk