Tre favoriter av Maria Nilsson Thore

Tre favoriter av Maria Nilsson Thore

Maria Nilsson Thore är författare och illustratör till många älskade barnböcker. Dem om förskolan ärtan, Petras prick, Gränsen, med flera. Med söta och uttrycksfulla djur och varelser skriver hon om ämnen som vänskap, ensamhet och vardag. Det här är mina favoriter, vilka är dina?

Chinos tjocka kinder

Detta är en berättelse om fyra hamstrar i en bur. Chino är den som de andra tre ser upp till. Hen har nämligen de tjockaste kinderna och är den som vågar mest. Men hur går det med vänskapen när Chino börjar ta för sig lite väl mycket?

Vem ser Dim?

Det bor en liten varelse i skogen som heter Dim. Han vill gärna bli sedd av någon, men han är så liten att ingen lägger märke till honom hur han än försöker. En vacker bok om olika perspektiv och med ett lyckligt slut.

Alla tre får plåster

I den här boken kommer Valle till förskolan med ett stort plåster på benet. Kompisarna vill förstås också ha. Som tur är vet Ester precis var plåsterlådan finns. Men så kommer fröken! En berättelse som de minsta kan känna igen sig i, skratta och mysa till.

 

I oktober kommer Maria Nilsson Thore att besöka Veddige bibliotek och läsa ur sina böcker lördagen 29/10. Vi laddar även upp med två sagostunder inför hennes besök. Läs mer och anmäl dig här.

 

/Sofia

Språk