315807
Att prata val : hur artificiell intelligens kan förändra vår kommunikation med djur / Tom Mustill ; översättning av Åsa Brolin.
Att prata val : hur artificiell intelligens kan förändra vår kommunikation med djur / Tom Mustill ; översättning av Åsa Brolin.
Author: Mustill, Tom (Författare/medförfattare)
Publication year: [2022]
Language: Swedish
Media class: Book
Category: Non-fiction
Publisher: Modernista
ISBN: 9789180239295
Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
Description:
Den 12 september 2015 paddlar naturfilmaren Tom Mustill utanför Kaliforniens kust. En knölval slår i vattnet bara någon meter från hans kanot, men Tom överlever mirakulöst. Kvar hänger frågorna: Var det ett misstag från valens sida? Ett utslag av aggressivitet? Eller ett hemligt budskap? I jakten på svar reser Tom världen över för att förstå relationen mellan människa och val. Han träffar IT-entreprenörer som använder sig av artificiell intelligens för att avkoda djurens kommunikation. Det blir en resa där tekniska landvinningar möter naturens underverk, där Silicon Valleys mest avancerade metoder används för att förstå valarnas språk och koder. Att prata val handlar om människans förhållande till djuren och allt det som förenar oss, och om den banbrytande forskning som sker just nu på områden som beteendevetenskap, biologi och lingvistik. En populärvetenskaplig djupdykning i det okända som är omöjlig att lägga ifrån sig.

Available at:

Loading...

Webservice client

Loading...
Loading...

Other titles by the author

Language